Ola Skjåk Bræk gjør comeback i kjøpmaNNSGATA
I storhetstiden for Havfruen serverte Herbert Klein & Co årlig 4,5 tonn med lutefisk i månedene før jul. Nå blir det igjen liflig duft av det som er førjulstidens mest populære retter i den antikvariske brygga i Kjøpmannsgata. Eierne bak Restauranthuset Havfruen leier inn den kjente kokken Ola Skjåk-Bræk med hans «Ansnes-team» til å kjøre buffet med lutefisk, pinnekjøtt og hjemmelaget karamellpudding fra 5. november til 20. desember.
-Ja, jeg gjør vel et slags comeback i byen med dette prosjektet, hvor vi drar i gang en julebuffet-restaurant frem til jul, sier Ola Sirus Skjåk-Bræk som tidligere drev sjømatrestauranten The Crab i de samme lokalene. Det siste året har han gjennom selskapet Olas Øyrike AS drevet virksomhet ved Ansnes Brygge på Hitra.
Han forteller at avtalen om drift av pop-up julebuffet ble underskrevet fredag kveld, og at det derfor bare et tiden og veien frem til åpning onsdag 5. november.
Tar med teamet fra Ansnes inn til byen
-Serverings- og skjenkebevilling er på plass, og et fullt operativt restaurantkjøkken står også og venter på oss, så her er det bare å ta med personell og sette i gang. Jeg har flere gode folk her ved Ansnes som blir med inn til Trondheim.
Sammen med min kjøkkensjef her, Vegard Følstad, skal jeg selv stå på kjøkkenet, og min kone Helene Skjåk Bræk blir også med inn til byen. En hovmester til de flotte lokalene i Kjøpmannsgata 7 skal vi også ha på plass før åpning. Så henter vi inn noen ekstra servitører i tillegg, sier Ola Skjåk Bræk til VinPuls.
Ola Sirus Skjåk Bræk kommer tilbake til restaurantlokalene i Kjøpmannsgata 7 med lutefisk og pinnekjøtt-buffet fra onsdag 5. november og frem til jul. Foto: VinPuls/Ulf Dalheim
Nå blir navnet Restauranthuset Havfruen
Det er eiendomsselskapet Kjøpmannsgata 7 Trondheim AS som formelt står bak driften av serveringsdriften i den historiske brygga. Daglig leder Bjørn Olav Aunegjerdet forteller at man sammen med Inge Johnsen over tid har jobbet med rammen for hvordan Restauranthuset Havfruen skal fungere.
-Det trenger ikke å være daglig operativ drift her. Vi ser for oss at lokalene kan brukes til selskaper og events, som denne julemat-buffeten. Når det er lavsesong på Hitra kan Ola Skjåk Bræk og hans til team komme inn her med forskjellige pop-up innen sesongenes sjømat. Som f.eks. skrei, lever og rogn på nyåret og krabbe til høsten. Vi har per nå blanke ark for neste år, men jeg ser for meg at Ola & Co kommer tilbake også da, sier Aunegjerdet.
Han satser også på andre events i lokalene, hvor f.eks. bryggerier, matleverandører eller andre leier seg inn.
Hadde sammenfallende interesser
-Du skal ikke se bort fra at det kan bli mer å se til oss i lokalene i Kjøpmannsgata 7. Da Bjørn Olav tok kontakt med meg for å diskutere ideer for Restauranthuset Havfruen, fant vi raskt ut at vi hadde sammenfallende interesser. Så da gikk det kjapt unna til vi sist fredag kunne underskrive en avtale. Jeg har høysesong ved Ansnes Brygger fra juni til august og noe i september. Ut over det er jeg fleksibel, sier Ola Skjåk Bræk.
Avtale om levering av topp kvalitet lutefisk er allerede på plass. Den kommer fra Vega. Kommende uke skal Ola og teamet så smake på pinnekjøtt fra ulike leverandører, for å komme frem til den kvaliteten de ønsker. Så understreker Ola Skjåk Bræk at alt tilbehøret blir hjemmelaget, som karamellpuddingen de vil servere som dessert.
Har allerede flere hundre bookinger
-Jeg har lenge sagt at det er en skam at ikke Trondheim har en skikkelig sjømatrestaurant. Vi har kapasitet, og kan i hvert fall få til eventer med sjømatkasse, havets festbord, skalldyrbuffet osv. Men først nå skal vi servere skikkelig god lutefisk og pinnekjøtt, sier Skjåk Bræk.
Daglig leder Bjørn Olav Aunegjerdet sier at han allerede har flere hundre bookinger til lutefisk og pinnekjøtt-buffeten. Han vil ikke sette noe tall på hvor mange tonn lutefisk som skal serveres, men ambisjonen er å ha 3000 gjester inn døra før man tar juleferie.
-Jeg er trygg på at det blir veldig bra kvalitet på det som blir servert. Nå jobber vi for fullt med å få på plass bookingsystem, kassasystem, nettside, e-post og telefon, slik at vi kan åpne som planlagt 5. november. De to første ukene blir det åpent onsdag, torsdag og fredag, deretter også på lørdager, sier Bjørn Olav Aunegjerdet.
Kjøpmannsgata 7 er mest kjent for flere tiår med fiskerestauranten Havfruen. Nå døpes brygge til Restauranthuset Havfruen og skal brukes til bl.a. events og pop-up arrangementer. Foto: VinPuls/Ulf Dalheim
P.S. På rekordtid har restauranten fått opp både bookinglink og mobilnummer: 475 12 710
https://booking.gastroplanner.no/thecrab/t