Køkaos da Michelin-fagn bød på burgers

Lange køer utenfor Fagn da restauranten bør på super-burgers søndag. Foto: Fagn

Det ble lange køer og nærmest køkoas med masser av folk på jakt etter eksklusive Michelin-burgere da Fagn (1* Michelin) søndag gjorde et burger-stunt. One day only, begrenset antall burgere, pris kr. 229,- lokket folk til Midtbyen i Trondheim.

Det som ble servert fra restaurantluka var burgere med saftig høyrygg oksekjøtt, baconmarmelade, ’nduja-majones og smeltet alpeost – alt i restautantens eget briochebrød. Og køen gikk fra Fagn-lokalene i Ørjaveita til rundt hjørnet og et stykke ned i Nordre gate.

Ideen kom opp tilfeldig

-Ideen bak burgerstuntet kom noe tilfeldig opp under et kokkemøte hvor nye menyideer ble diskutert. Forslaget om burger var selvfølgelig ment som en spøk. Men samtidig tenkte vi: Hvorfor ikke?, forklarer restaurantsjef Filmom Fitsum.

Dermed kom ideen om et one time-event frem. Etter kun 15 minutter søndag var det allerede solgt 120 burgere, som var det antallet man hadde regnet med skulle holde.

-Men kokkene kastet seg så rundt og stemplet ut flere hamburgere og toastet mer brød. Her måtte så mange som mulig av de i køen få mat. Vi endte da med en total like under 200 burgere, dermed langt over vårt anslag på rundt 100 burgere solgt, forteller Fitmom.

Fagnkokkene i aksjon under burger-søndagen. Foto: Fagn

Skulle ikke tjene på det, ville ta burger’n litt lenger

Prisen ble satt til kun kr. 229,-, for det var ikke for å tjene penger de satte i gang dette stuntet.

-Det var rett og slett for å kunne ta burgeren litt lengre. Vi ønsket å fylle den med alt vi ønsker oss i en god burger, ingenting skulle være spart på. Kjøttet ble kvernet på høyrygg og culottefett. Burgerbrød på samme oppskrift som briochebrødet vi vanligvis serverer i restauranten. N'duja majones på norsk n'duja, baconmarmelade, alpeost, syltet miniagurk, salat og løk, forklarer Filmom.

-Fornøyd med mottakelsen?

-Med tanke på de ca 150 stk som måtte gå tomhendt hjem, samt den unge 3 åringen som desverre kom et lite hakk for langt bak i køen idag, så ser det ut som vi blir nødt til å gjenta dette. Men da blir det nok med enda flere burgere, lover Filmom Fitsum.

Restaurantsjef Filmom Fitsum solgte nærmere 200 burgere under burgerstuntet søndag. Foto: Fagn

Neste
Neste

tre gode bag’er for ville høstkvelder