Ikke bare ekte fransk - nå også heltrøndersk

Nina Cathrine Karlsen og Hilde Aanesen er nå eneeiere av Rive Gauche. Foto: VinPuls/Ulf Dalheim

Den franske bistroen Rive Gauche ved Den Gamle Bybro på Bakklandet i Trondheim er blitt heltrøndersk. Fem år etter at driverne av restaurant Chez Colin i Oslo tok med seg konseptet sitt og etablerte seg i Trondheim med Hilde Aanensen som medeier og restaurantsjef, har Nina Karlsen kjøpt ut Colin Dahl og Eivind Roald og gjort restauranten heltrøndersk.

De to gode venninnene Hilde Aanensen og Nina Cathrine Karlsen skal nå sammen sørge for at restauranten, som VinPuls nylig kåret til en av Trondheims fem beste, skal utvikle seg videre.

Entusiasme og skapertrang

Hilde Aanensen og Nina Karlsen formelig sprudler over av entusiasme, glede og skapertrang når de møter VinPuls for å fortelle om overdragelsen av 40 prosents eierskap fra Dahl og Roald i Oslo til Trondheim og Nina Karlsen.

Hilde Aanensen fortsetter med sine 60 prosent av aksjene i selskapet Pariserhjulet AS, som står bak driften av Rive Gauche (a Droite). Sammen sitter duoen nå på hele aksjeporteføljen.

-Vi skal både utfylle hverandre og pushe hverandre til nye høyder. Nina kommer inn med lang erfaring fra bransjen og ikke minst med et solid backoffice som gjør at jeg kan få frigitt tid fra det administrative til å jobbe enda mer med utviklingen av restauranten, sier Hilde Aanensen til VinPuls.

Hilde Aanesen og Nina Karlsen er fulle av entusiasme rundt hva de kan få til sammen som eneeiere av Rive Gauche. Foto: VinPuls/Ulf Dalheim

Bakklandet bør ikke ha kjederestauranter

De to eierne av driftsselskapet mener at Rive Gauche aldri har vært på et bedre sted, med solide og rutinerte folk i alle posisjoner. Dessuten er de begge stormforelsket i Bakklandet, Trondheims aller fineste bydel. Nina er jo også involvert der allerede med Kalas og Canasta.

-Her på Bakklandet ønsker vi at folk fortsatt skal finne de unike, ekte og spesielle stedene, ikke kjederestauranter, sier Hilde Aanensen og Nina Karlsen

I oktober kunne Hilde Aanensen feire fem-årsjubileum for Rive Gauche med vissheten om at restauranten, som fikk verdens verste start da den åpnet under covid-pandemien i 2020, i fjor hadde sitt beste år, med en omsetningsøkning på over tre millioner fra året før.

Tilbake for fullt

Hilde og Nina har vært gode venninner siden 2007. Foto: VinPuls/Ulf Dalheim

-Jeg var med i form av en liten eierandel da Rive Gauche åpnet i 2020, men nå er jeg tilbake for fullt og har mange ideer som jeg vil drøfte med Hilde for å løfte restauranten videre. Sammen tror jeg vi kan by på mye nytt for gjestene våre. Når Hilde får frigitt litt mer tid kan vi f.eks. invitere gjestene våre med på vinturer, og på den måten ikke bare gi dem gode opplevelser som gjester i restauranten, men også noe ekstra i tillegg, sier Nina Karlsen som fortsatt har Søstrene Karlsen på Solsiden som sin hovedbeskjeftigelse.

VinPuls møter duoen i bryggelokalet hvor det har vært mangeårig (og viktig) trøndersk restaurantdrift i flere tiår. Da ekteparet Turid og Arvid Skogseth åpnet sin restaurant der i 1984, under navnet Bryggen, Stuene ved Gamle Bybro, fikk byen sin første virkelige gourmetrestaurant og første kapittel i en viktig del av Trondheims restauranthistorie ble påbegynt.

Burde hatt Michelin-stjerne på 80-tallet

Hadde Michelin-guiden hatt en nordisk utgave den gangen, ville kanskje nettopp Bryggen vært Norges første Michelin-restaurant. Det ville vært fullt fortjent! (Bagatelle i Oslo ble den første med stjerne, i 1986). På begynnelsen av 90-tallet kom duoen Abdul Basit og Trond Kolstad inn som nye drivere av Bryggen og de sørget for å holde det høye nivået videre.

-Historien og Turid og Arvid og deres tid med Bryggen fortjener absolutt å bli tatt vare på og gjenfortalt. Jeg har lenge hatt lyst til å hedre ekteparet. Jeg vet det er mange som har spennende historier å fortelle om tiden med Skogseth i disse lokalene, sier Hilde Aanensen og titter opp på bildet av de to som henger på veggen i Rive Gauche-lokalene.

Turid og Arvid Skogseth skapte Trondheims første gourmetrestaurant da de åpnet Bryggen, Stuene ved Gamle Bybro i 1984. De burde minnes og hedres, sier Hilde Aanensen og titter opp på fotografiet av ekteparet som henger på veggen i Rive Gauche. Foto: VinPuls/Ulf Dalheim

Godt rustet for fremtiden nå

Hilde og Nina har kjent hverandre siden 2007, og samarbeidet som nevnt om åpningen av Rive Gauche (a Droite) i 2020. Nå er de tilbake sammen i et tettere partnerskap enn noen gang. Vi ser at det betyr mye for dem.

-Jeg føler at Rive Gauche nå står utrolig godt rustet både for den hektiske sesongen vi nå går inn i, og for å kunne få videre utvikling fremover. Med Mikael Leiknes som kjøkkensjef og Carlo Camilo Alvheim som restaurantsjef sammen med meg, i tillegg til to nyutdannede vinkelnere og solide kokker på kjøkkenet, ser jeg lyst på fremtiden, sier Hilde Aanensen til nikkende bifall fra medeier Nina Karlsen.

Neste
Neste

Dette er nyhetene i polbutikkene 5. november