Tilbake til alle arrangementer

UTSOLGT! Vinmessen Høst-VinPuls 2025

I sitt 25. års jubileumsår inviterer VinPuls igjen til sin tradisjonelle høstmesse (arrangert hvert år siden 2001, også under covid-pandemien!). Og nok en gang kommer Norges aller fremste importører for å vise frem et stort utvalg av sine beste viner. I tillegg får du møte en rekke anerkjente internasjonale produsenter som besøker Trondheims viktigste vinmesse for å holde Master classes (spesialseminarer). Denne gangen blir det seminarer med representanter for topphus fra Italia, Spania, Østerrike og Frankrike.

Med messebillett kan du sikre deg plass på de ettertraktede seminarene (må kjøpes separat), og i tillegg vandre fritt rundt i utstillingshallen med over 40 ulike utstillere og smake på hva du selv ønsker å teste ut av nærmere 700 (!) forskjellige viner. Høst-VinPuls er messen hvor du kan få hjelp til å finne frem til vinterens aller beste viner, samt at du kan jakte på dine nye favoritter innen hvite, musserende, rosé, røde og søte viner.

NB! Husk å beregne minst 1,5 time mellom hvert spesialseminar (Master class), slik at du ikke kjøper billetter til seminarer som overlapper hverandre. Og du må ha messebillett for å kunne kjøpe/delta på Master class.

Vinmessen åpner dørene for publikum fra kl. 16.00, og det blir anledning til å smake på vinene frem til skjenkestopp kl. 19.45. Messen avsluttes kl. 20.00.

Som deltaker på vinmessen Høst-VinPuls vil du også få anledning til å smake blindt (!) på finalistene i kåringen av "Messens vin", der temaet i år vil være en Chianti Classico-vin fra Toscana.

Fra kl.16.00 vil kjøkkensjefen på Prinsen hotell tilby en smakfull varmrett som blir solgt fra baren i vrimleområdet utenfor messehallen.

I tillegg til utstillere med vin, vil det også være utstillere som viser frem og selger bl.a. Zalto vinglass, diverse gourmetprodukter og sjokolade.

Dette er spesialseminarene på Høst-VinPuls 2025:

Kl. 16.30 Pago de los Capellanes – Ribera del Duero, Spania. Familieeid siden 1996 (Paco Rodero & Conchita Villa, nå med datteren Estefanía). Fokus på tempranillo fra små parseller, bærekraftig drift. Kjente viner: Crianza, Reserva, og flaggskipet El Picón. Stil: Presise, elegante, terroirdrevne rødviner.

Kl. 16.45 Istine – Chianti Classico, Toscana, Italia. Grunnlagt 2009 av Fronti-familien. Angela Fronti er vinmaker og en «rising star» i Chianti. Økologisk drift siden 2016, høytliggende vinmarker i Radda/Gaiole. Stil: elegante, rødbær-friske sangiovese-baserte viner med tydelig terroirpreg.

Kl. 17.15 Boffa – Barbaresco, Piemonte, Italia Grunnlagt 1968 av Pietro Boffa, drives nå av Carlo, Laura og sønnen Gabriele. Ca. 6 hektar med vinmarker, bl.a. cru Ovello og Pajè. Fokuserer på nebbiolo-druen til Barbaresco DOCG-viner. Stil: elegante, rødbær-aromatiske, lagringsdyktige Barbarescoer.

Kl. 18.30 Ricasoli (Barone Ricasoli) – Chianti Classico, Toscana, Italia Etablert i 1141 (!), Italias eldste vinprodusent. Kjent for Bettino Ricasoli og «Chianti-formelen» (1800-tallet). Nå ledet av Francesco Ricasoli, med terroir-fokus og single-cru Gran Selezione. Kjente viner: Brolio, Colledilà, Ceniprimo, Casalferro. Stil: klassisk og innovativ Chianti Classico med dybde og eleganse.

Kl. 18.45 Weingut Leth – Wagram, Østerrike Familieeid siden 1960-tallet, i dag ledet av Franz Leth Jr. Ca. 20 hektar med vinmarker, økologisk sertifisert siden 2021. Kjente druer: grüner veltliner, roter veltliner, riesling. Stil: friske, mineralske hvitviner + noe rødvin og bobler.

Kl. 19.00 Champagne Pol Couronne – Reims, Champagne, Frankrike Grunnlagt 1887 av Pol Auguste Couronne i Hautvillers. I dag drevet av Jean-Baptiste Prévost. Grand Cru-baserte champagner: Brut Cuvée, Rosé, Blanc de Blancs, Vintage. Stil: balanserte, komplekse champagner med lang bunnfallslagring.


Forrige
Forrige
3. oktober

UTSOLGT! VinPuls 25 års jubileums-middag