vinbaren-sjef går til selgerjobb for importør
Erik Strugstad går på som selger innen vin for Haugen-Gruppen. Foto: VinPuls/Ulf Dalheim
Nok en gang skjer det endringer i ledelsen ved Vinbaren på Britannia Hotel. Etter bare et halvt år som Head sommelier i vinkjelleren på Britannia, starter Erik Strugstad 1. september som selger i vinavdelingen i Haugen-Gruppen, en av Norges største aktører innen mat og drikke. Der blir han en av to selgere som utelukkende skal jobbe med vin i selskapet som ble etablert i 1916.
Haugen‑Gruppen omtaler seg selv som Norges ledende aktør innen import, distribusjon og markedsføring av mat og drikkevarer. De leverer produkter til et bredt spekter av kanaler: supermarkeder, bensinstasjoner, kantiner, kafeer, gourmetrestauranter, hotellbransjen og Vinmonopolet. Deres vareportefølje inkluderer alt fra dagligvarer og snacks til vin og sprit, med særlig satsing på merkevarer og premiumprodukter.
Går til «andre siden av bordet»
-Det blir naturligvis annerledes å komme på «andre siden av bordet», men det er en tanke jeg har hatt lenge at en slik jobb kunne være interessant. Nå gleder jeg meg til å komme i gang i Haugen-Gruppen, sier Erik Strugstad.
Han skal som nevnt jobbe utelukkende med vin, noe det frem til nå bare har vært en av selgerne hos firmaet som har vært dedikert til tidligere.
Erik Strugstad har jobbet ved Britannia siden nyttår, og gikk på som Head sommelier i Vinbaren fra 1. mars 2025.
Har hatt en rekke roller i bransjen
Erik Strugstad som Head sommelier i Vinbaren i april 2025. Foto: VinPuls/Ulf Dalheim
Strugstad kom til Britannia fra jobb som Food & Beverage Manager ved Clarion Brattøra. Levangsbyggen Strugstad er født og oppvokst i en familie med lange tradisjoner innen hotell- og restaurantdrift, ikke minst gjennom faren Knut Strugstad som for mange kun var kjent som «Mr. Backlund» på Levanger og i Trøndelag ellers.
Erik begynte sin restaurantkarriere på nettopp Britannia, da han kom dit i forbindelse med sin servitørutdannelse og fikk lærlingeplass på Britannia i 2009. Senere har han hatt forskjellige roller ved restauranter og hoteller i Trøndelag, og primært i Trondheim: Backlund på Levanger, Scandic Nidelven, Rica Bakklandet, NordØst-restaurant på Solsiden, San Sebastian, Royal Garden og Clarion Brattøra.
-Vinbaren er en skjult perle i Trondheim, og jeg håper den kan få enda mer oppmerksomhet fremover. Hit kan du komme for å lære om vin og oppleve alt som har med vin å gjøre, sa Erik Strugstad til VinPuls i april 2025.
Nå hopper han altså av for å jobbe på den andre siden i vinbransjen.